Cursus Genealogie voor beginners – Stadsarchief Delft

Cursus Genealogie voor beginners

De Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Delfland organiseert in samenwerking met het Stadsarchief Delft een cursus “Genealogie voor beginners” op vijf woensdagmiddagen in januari, februari EN maart 2020.

De cursus wordt gehouden in de cursuszaal van Stadsarchief Delft op 29 januari, 5 februari, 19 februari, 26 februari en 4 maart van 14.00 uur tot 16.30 uur en staat onder leiding van de heer Ron van Rooijen.

De globale inhoud van de cursus is:

  • 1e middag:  Inleiding in de genealogie; overzicht genealogische onderzoekmethoden; overzicht genealogisch bronnen; rondleiding door archief.
  • 2e middag:  Genealogische bronnen 19e en 20e eeuw; burgerlijke stand en bevolkingsregisters; zoekmogelijkheden in de archieven en op internet; demonstratie zoeken op internet; praktische opdracht zoeken.
  • 3e middag:  vervolg zoekmogelijkheden op internet; demonstratie zoeken op internet; praktische opdracht
  • 4e middag:  Verwerken van gegevens in genealogische computerprogramma’s; weergeven onderzoeksresultaten.
  • 5e middag: Genealogische bronnen 17e en 18e eeuw; Doop, trouw en begraafregisters; zoeken in dit soort bronnen; oud-schrift lezen; evaluatie.

De deelnamebijdrage voor deze cursus is € 45,00 per persoon voor niet-NGV-leden en € 35,00 voor NGV-leden. Daarvoor krijgt u cursusmateriaal en koffie/thee. Als u gedurende de cursus zich aanmeldt als NGV-lid, krijgt u de korting alsnog terugbetaald.

Aanmelden vóór 15 januari door een e-mail te sturen naar ngv.delfland@gmail.com.
De deelnamekosten overmaken op bankrekening NL21 ASNB 0708 1719 82 t.n.v. R. van Rooijen.
De aanmelding is pas definitief na ontvangst van de deelname-bijdrage.

Minimum aantal deelnemers is 8, maximum aantal is 14.

Deelnemers wordt geadviseerd een eigen laptop of tablet mee te nemen voor het uitvoeren van de praktische opdrachten m.b.v. internet via de wifi van de studiezaal.

Inloggen
Share
Tweet
Share