Cursus paleografie voor beginners – Stadsarchief Delft

Inschrijven is niet meer mogelijk

De cursus Paleografie (ook wel Oud Schrift) voor beginners start op woensdag 30 januari t/m 3 april. Aan de hand van praktijkvoorbeelden word je ingewijd in de geheimen van de paleografie;van afwijkende letters en cijfers tot aan afkortingen, verschillende betekenissen van woorden en zinsopbouw.

Dit is de huwelijksakte van Johannes Vermeer. Kunt u lezen wat er staat?

Samen met de hulp van een expert leer je aan de hand van uiteenlopende teksten uit de eigen collectie gedurende tien lessen het lezen van oud schrift en de verschillende schrijfwijzen beter onder de knie te krijgen. Bij iedere les krijg je bovendien informatie over de historische context waarin de teksten geschreven zijn.

Tijdstip en data

De cursus start op woensdag 30 januari en vindt gedurende 10 weken elke woensdagmiddag plaats van 14:00 – 15:30.

  • 30 januari
  • 6 februari
  • 13 februari
  • 20 februari
  • 27 februari
  • 6 maart
  • 13 maart
  • 20 maart
  • 27 maart
  • 3 april

Aanmelden en kosten

Kosten: €100 (incl. lesmateriaal en koffie en thee). Je betaalt op de eerste cursusdag met pin bij de kassa van Stadsarchief Delft. Aanmelden: via een e-mail naar stadsarchief@delft.nl Inschrijven is niet meer mogelijk. Deze cursus is volgeboekt.

Inloggen
Share
Tweet
Share