Archieven – Stadsarchief Delft

Archieven

Voorbeeld van een getijdenschrift

Stadsarchief Delft bewaart de archieven van de gemeente Delft en de partnergemeenten Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk. Deze archieven zijn zowel afkomstig van de overheid zelf als van particulieren (families of personen) en organisaties (bijv. verenigingen, bedrijven en kerken) uit deze gemeenten. In de archieven van het Stadsarchief vindt u zeer uitlopende informatie, zoals verslagen van raadsvergaderingen, vonnissen voor het gerecht uit crimineelboeken, inschrijvingen van inwoners in bevolkingsregisters en testamenten die gepasseerd zijn voor notarissen.

De archieven zijn toegankelijk middels een toegang: een plaatsingslijst of inventaris met beschrijvingen van de dossiers en stukken, al dan niet geordend op onderwerp. Deze toegangen kunt u raadplegen via ‘uitgebreid zoeken’ op deze website en vervolgens in Archief- en inventarisbeheer te zoeken. Gescande archiefstukken kunt u meteen raadplegen op deze website, nog niet gedigitaliseerde stukken kunt u raadplegen in onze studiezaal.

In de¬†toegangen vindt u alleen beschrijvingen van de archiefstukken. Sommige archiefstukken zijn daarnaast voorzien van een nadere toegang: een index op namen, adressen of trefwoorden. Dit geldt bijvoorbeeld voor doop-, bevolkings- of huizenregisters. U kunt zoeken in deze index via de ‘uitgebreid zoeken’ functie op deze website en vervolgens te zoeken in Akten/Registers (hierin worden alle namen per akte of inschrijving getoond) of in Personen Akten/Registers (hierin worden alle gezochte personen in een lijst getoond).

Inloggen
Share
Tweet
Share