Genealogie Spreekuur / Cursus – Stadsarchief Delft

Genealogie Spreekuur / Cursus

Genealogie Spreekuur

 

Stamboomonderzoek is voor veel mensen een leuke hobby. Zo leuk dat genealogen waarschijnlijk de grootste gebruikersgroep van archieven zijn, in elk geval van het Stadsarchief Delft. Het Stadsarchief heeft daarop ingespeeld door archiefstukken met veel persoonsinformatie te indexeren en op internet te zetten. U kunt nu als genealoog onderzoek doen waar en wanneer het u uitkomt. Verder kunt u natuurlijk tijdens openingstijden de studiezaal bezoeken en eventueel gerichte vragen stellen aan de dienstdoende medewerker. Maar soms heeft u misschien behoefte aan wat extra tips over uw onderzoek als geheel, of aan advies over een computerprogramma of misschien wilt u gewoon eens over uw onderzoek praten met een specialist. Komt u dan op de tweede woensdagmiddag van de maand naar het Stadsarchief. Tussen 14.00 en 16.00 uur houden vrijwilligers van de Nederlandse Genealogische Vereniging afd. Delfland spreekuur in een zaal naast de studiezaal. Alleen in juli en augustus wordt er een zomerpauze gehouden. U hoeft geen afspraak te maken en er zijn geen kosten aan verbonden. Van harte welkom!

 

Cursus voor beginners

Bent u ook wel eens nieuwsgierig naar uw voorouders. Waar komen ze vandaan? Wilt u beginnen met stamboomonderzoek en weet niet hoe dat moet?

De Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Delfland organiseert in samenwerking met Stadsarchief Delft een cursus “Genealogie voor beginners” op zes woensdagmiddagen.

In de cursus leert u genealogische onderzoekmethoden; zoekmogelijkheden in de archieven en op internet; verwerken van gegevens in genealogische computerprogramma’s en veel informatie over bronnen in de 20e, 19e, 18e en 17e eeuw. Tijdens de cursus wordt er iedere middag ook praktisch geoefend.

De cursus wordt gehouden in de cursuszaal van Stadsarchief Delft, Gantel 21, 2635 DP Den Hoorn

op 6 woensdagmiddagen van 26 april t/m 31 mei van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Voor meer informatie over inhoud van de cursus, kosten en aanmelding  kunt u mailen naar ngv.delfland@gmail.com

Inloggen