8 september: Open Dag Stadsarchief Delft – Stadsarchief Delft

8 september: Open Dag Stadsarchief Delft

Tijdens Open Monumentenweekend viert Stadsarchief Delft op zaterdag 8 september dat zij 1 jaar open is op de nieuwe locatie in de Harnaschpolder. Het pand is tussen 12:00 – 16:00 geopend voor het publiek en er zijn diverse activiteiten waaraan bezoekers kunnen deelnemen, zoals rondleidingen door het depot, een doorlopende workshop kalligrafie en een fotostudio.

De Open Dag van het Stadsarchief is tevens de laatste dag om de tijdelijke expositie ‘De Gist, de Kabel en Kunstenaars’ te bezoeken. De expositie gaat over de wisselwerking tussen Delftse fabrieken en kunstenaars in de periode 1870 – 1930. Het resultaat zijn kenmerkende affiches uit de Art Nouveau en kunstzinnige promotieproducten. Daarnaast is er een aparte rondleiding over het nieuwe gebouw van Stadsarchief Delft. Het nieuwe pand is twee keer genomineerd geweest voor een architectuurprijs. Tijdens de rondleiding wordt er meer verteld over het ontwerp en de inrichting van het gebouw.

Open Dag – Stadsarchief Delft
8 september 2018, 12:00 – 16:00
Gantel 21 (2635 DP) Den Hoorn

Inloggen
Share
Tweet
Share