Anonieme schenking – Stadsarchief Delft

Anonieme schenking

Afgelopen week ontvingen wij een anonieme schenking van zes negatieven waarvan vijf glasnegatieven. Tussen de negatieven zitten topografische foto’s bij van de Oude Kerk, de Voorstraat en de Nieuwe Kerk. Eén foto springt er tussenuit: een duistere foto waarop verlichte panden aan de Oude Delft te zien zijn. Onduidelijk is nog van wanneer deze foto is en waarom de panden verlicht zijn.

Bij de negatieven zijn twee foto’s afkomstig uit 1945 die voorzien zijn van een beschrijving: “Het Bevrijdingsfeest is in de Willem de Zwijgerstraat” en “Groepsfoto Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten. 4e sectie en 2e legercorps British Army”. Van deze laatste foto hadden wij al een afdruk maar dankzij de schenking hebben we nu het originele negatief. We zijn nog aan het uitzoeken waar de precieze locatie is.

Bij de andere negatieven zat geen beschrijving.

Wij zijn de anonieme schenker heel dankbaar voor de foto’s.

Heeft u meer informatie over de foto’s? Stuur dan een e-mail naar stadsarchief@delft.nl

Inloggen
Share
Tweet
Share