Stadsarchief Delft op TV voor ‘Gemaakt in Nederland’ – Stadsarchief Delft

Stadsarchief Delft op TV voor ‘Gemaakt in Nederland’

Jacques van Marken en echtgenote Agneta van Marken-Matthes. Fotograaf: Charles Abraas (1873-1924)

Voor het nieuwe televisieprogramma ‘Gemaakt in Nederland’ van RTL4 zijn er opnames gemaakt bij Stadsarchief Delft. In het programma onderzoeken Katja Schuurman en Tijl Beckand hoe Oer-Hollandse merken gemaakt worden, zoals Heineken, Calvé en Gazelle.

In de aflevering over het beroemde Delftse product Calvé-pindakaas is er gebruik gemaakt van het materiaal uit de archieven van Calvé die Stadsarchief Delft van DSM in bruikleen heeft. In het depot van Stadsarchief Delft laat schrijver Jan van der Mast onder andere de oprichtingsakte van Calvé–Delft zien (Archief 188, inv.nr. 217) en bijzonder beeldmateriaal van een reis van Jacques en Agneta van Marken naar de pindaplantages in Egypte.

Maandag 27 mei om 21:30 is de uitzending over Calvé op RTL4.

Katja Schuurman en Jan van der Mast in het depot tijdens de opnames

 

Inloggen