Pakpapier in het archief – Stadsarchief Delft

Pakpapier in het archief

Vorige week ontvingen wij van mevrouw Mentink uit Nootdorp een kleine collectie historisch verpakkingsmateriaal uit Delft. Materiaal dat meestal niet bewaard blijft, heeft dankzij de vorige eigenares, mevrouw Kerssen-Veldkamp (1910-2008) uit Pijnacker, de tijd doorstaan. Het pakpapier is afkomstig van winkels als Textielmagazijn Verouden, Maison Très Chiq en speciaalzaak De Garenklos.

Nu is het materiaal nog in de kreukels maar de vellen zullen worden gevlakt en bewaard worden in zuurvrije dozen. Ze worden opgenomen in een documentaire verzameling in het archief en beschreven. Ook dit soort objecten worden voor de toekomst bewaard door Stadsarchief Delft!

Historisch verpakkingsmateriaal uit Delft. Afkomstig van winkels zoals Textielmagazijn Verouden, Maison Très Chiq en speciaalzaak De Garenklos.

Inloggen
Share
Tweet
Share