Afval scheiden was nog nooit zo historisch verantwoord – Stadsarchief Delft

Afval scheiden was nog nooit zo historisch verantwoord

Heb jij de nieuwe prullenbakken al zien staan in de binnenstad?

De Gemeente Delft werkt samen met winkeliersvereniging de Klis en Werkse aan een proef met deze nieuwe afvalbakken. Het doel: minder zwerfafval en meer materialen om te recyclen. Maar die moeten natuurlijk wel een beetje in het oog springen!

Op elke afvalbak staat daarom een historische foto met tekst van rond 1900. Het Stadsarchief Delft vindt het belangrijk om aan dit soort duurzame en sociale projecten mee te werken. Erfgoed raakt mensen, dus waar beter dan in de openbare ruimte. Bas van der Wulp schreef de teksten en Rien Koster hielp om de prachtige fotoselectie van de Klis aan te vullen met Stadsarchief foto’s.

 

Inloggen
Share
Tweet
Share