Bevrijdingsbulletins – Stadsarchief Delft

Bevrijdingsbulletins

75 jaar ná de bevrijding van Delft

Op 5 mei 1945 is de capitulatie van de Duitse bezetter een feit: Delft is vrij! De bevrijdingsfeesten die hierop volgen, laten een onvergetelijke indruk achter. Maar wat gebeurt er ná 5 mei? Het is feest, maar Delft heeft ook honderden slachtoffers te betreuren en lijdt al maandenlang honger. Hoe pakken de Delftenaren hun oude leven weer op? Deze vragen beantwoordt Stadsarchief Delft ruim een jaar lang in wekelijkse Bevrijdingsbulletins.

Bevrijdingsbulletins
Historicus Ingrid van der Vlis onderzoekt het dagelijks leven van de Delftenaren in het eerste jaar na de bevrijding. Zij doet hiervan verslag in Bevrijdingsbulletins die iedere week op deze website worden geplaatst. De eerste aflevering staat volgende week online en de laatste aflevering verschijnt op 1 juni 2021, exact 75 jaar nadat Delft een grootse feestweek afsluit ter viering van 700 jaar stad. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds.

Ga hier naar alle bevrijdingsbulletins.

Inloggen