Tekeningen Hendrik Thier online – Stadsarchief Delft

Tekeningen Hendrik Thier online

Stadsarchief Delft heeft tekeningen van Hendrik Thier uit de collectie Beeld en Geluid online gezet. De bijna dertig topografische tekeningen  uit de 18de eeuw zijn nu voor iedereen beschikbaar en downloadbaar met de plaatsing op  Wikimedia Commons.

Hendrik Thier (1732-1810), niet te verwarren met zijn schilderende broer Barend Hendrik Thier, was als tekenmeester verbonden aan de Fundatie van Renswoude,  waar hij in 1762 een tekening van maakte. Thier legde onder andere molens, torens en poorten van Delft vast in zijn serie tekeningen, die hij voorzag van een bijschrift én een datering.

De tekeningen zijn al in de 19de eeuw in de collectie van het archief terecht gekomen via een legaat van de heer J.A. Krabbe.

Fundatie van Renswoude en het Oost Indisch huis aan de Oude Delft gezien naar het zuiden vanaf de Weesbrug. penseeltekening, 1762. Inv.nr.6526

Inloggen