Tv-serie Kijk op Delft – Stadsarchief Delft

Tv-serie Kijk op Delft

Delft is een van de mooiste oude steden van ons land. Het is de stad van Willem van Oranje, Johannes Vermeer en natuurlijk het wereldberoemde Delfts Blauw. In de nieuwe serie Kijk op Delft gaat Paul van Berkel, geboren en getogen in Delft, op zoek naar de belangrijkste verhalen van zijn stad.

6 afleveringen op de woensdag & online
De serie Kijk op Delft bestaat uit zes afleveringen en wordt vanaf 14 oktober uitgezonden op de woensdag, vanaf 17:00 uur op TV West (elk uur herhaald, 24 uur lang). Na uitzending op TV West, is de aflevering ook online te bekijken op Omroep West.

Aflevering 1. De groei van de stad
Aflevering 2. Delfshaven
Aflevering 3. Het echtpaar Van Marken
Aflevering 4. De Spoorzone
Aflevering 5. Kennisstad
Aflevering 6. De iconen van de stad

Kijk op Delft is mogelijk gemaakt door Erfgoed Delft, afdeling binnen de Gemeente Delft.
Met dank aan: Erfgoedhuis Zuid-Holland, Royal Delft, DSM, Museum Prinsenhof Delft, Vermeer Centrum Delft, Delfts Brouwhuis, TU Delft, Jan van der Mast, Ingrid van der Vlist, Harm Korst, Gerrit Verhoeven e.a.

Erfgoed raakt mensen. Erfgoed Delft geeft richting en verbinden het heden, verleden en de toekomst.

 

Inloggen