Doos 100 van DSM-collectie open – Stadsarchief Delft

Doos 100 van DSM-collectie open

DSM heeft haar beeld- en geluidsarchief in bruikleen gegeven aan Stadsarchief Delft. Vrijwilligers van Erfgoed Delft werken aan de grote collectie. Duizenden foto’s in dozen en albums worden uitgepakt, gesorteerd en geregistreerd. Het werk vordert gestaag. Deze week is de 100e doos geopend. Aan het eind van het jaar staan de foto’s online. Dan mogen oud-medewerkers en iedereen die meer kan vertellen over ‘De Gist’ informatie toevoegen aan de collectie. Wie staat er op de foto? Wat is er aan de hand? Waar is het? Iedereen mag dan informatie toevoegen. Daarmee wordt de collectie beeldmateriaal van De Gist compleet en krijgt deze een vaste plaats in het stadsarchief. De verzameling is dan te raadplegen voor onderzoekers en andere bezoekers.

Inloggen
Share
Tweet
Share