DSM fotoproject vordert – Stadsarchief Delft

DSM fotoproject vordert

Een groep vrijwilligers is druk bezig met alle foto’s die bij DSM zijn gemaakt in de afgelopen 150 jaar. Dozen vol mapjes en albums hebben ze bekeken en uitgezocht. Er zijn meer dan 20.000 foto’s van werknemers, werkplaatsen, fabrieken, laboratoria, directeuren, feestjes, jubilea, reclamecampagnes door de jaren heen. Een voor een zijn ze ingevoerd in het archiefsysteem. De laatste doos is uitgepakt en uitgezocht. Op de foto’s zien we een sjieke, officiële bijeenkomst bij De Gist. We zoeken nog uit wat de aanleiding voor de gelegenheid is.

 

Duizenden foto’s hebben de vrijwilligers verwerkt. Dat is een grote klus, waarvoor we hen dankbaar zijn! Nu beginnen ze aan de negatieven waar geen afdruk van is. Alle foto’s en negatieven zijn in 2023 te zien op de website Vele Handen. Dan hebben we je hulp nodig. Iedereen kan namen en andere informatie toevoegen aan de foto’s om de collectie zo compleet mogelijk te maken. Voor onszelf, voor onderzoekers en voor komende generaties die we willen laten zien wat DSM en De Gist voor Delft hebben betekend.

Wil je meehelpen met dit project? Neem dan contact op met Alex Poldervaart, vrijwilligers-coördinator van Erfgoed Delft via apoldervaart@delft.nl

Inloggen