Coronacollectie015 – Stadsarchief Delft

Coronacollectie015

Help mee met het vastleggen van de coronaperiode in Delft

Samen met veel andere erfgoedinstellingen in Nederland werkt Stadsarchief Delft aan een collectie die de impact van het coronavirus laat zien. We leven in een uitzonderlijke tijd, en om dit te kunnen vastleggen en bewaren voor de toekomst roepen we jouw hulp in. Direct naar het formulier.

Voor de vastlegging van deze periode zijn niet alleen overheidsarchieven van belang, maar materiaal vanuit de hele samenleving. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat de coronaperiode een plek krijgt in het collectieve geheugen van de stad. Hier kunnen inwoners van Delft, bedrijven, instellingen, studenten en scholen in de toekomst een beroep op doen als ze terugkijken op deze periode.

Hoe kan jij helpen?

Wat maak jij mee of houd jou bezig in deze tijd? Je kunt bijdragen aan de coronaviruscollectie015 door foto’s, flyers, een dagboek of andere bestanden van je dagelijkse bezigheden met ons te delen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Foto’s van het leven in en om Delft tijdens de coronamaatregelen. Foto’s genomen op straat met duidelijke verwijzingen naar de coronamaatregelen, maar ook van het dagelijks leven in deze periode. Van de aangepaste situatie thuis (ook studentenhuizen of bijzondere woonvormen), of van uitzonderlijke situaties op uw werkplek of in uw eigen bedrijf. Denk ook aan informatieborden of bijzondere (solidariteits)acties. Liefst geen foto’s van posters of etalages, we ontvangen de posters wel graag in originele vorm.
  • Posters, flyers e.d. met berichten of mededelingen over maatregelen genomen tegen verspreiding van het coronavirus.
  • Persoonlijke ervaringen uit het dagelijks leven; aantekeningen, tekeningen, dagboeken of brieven met mededelingen over corona-maatregelen.

Het inzenden van materiaal kan via het formulier. We publiceren regelmatig een selectie van de inzendingen gepubliceerd op de website en social media van het Stadsarchief Delft.

Misschien vind je jouw bijdrage, je dagboek bijvoorbeeld, te persoonlijk om het direct te laten publiceren of openbaar beschikbaar te stellen. Dan zijn er ook mogelijkheden om het te deponeren bij het Stadsarchief, waarbij we samen een jaar afspreken waarin het openbaar wordt. Mochten flyers en posters momenteel in gebruik zijn kunt u ze ook later insturen.

Foto: Stadsarchief Delft – Rien Koster

Foto: Stadsarchief Delft – Ton de Ruiter CC BY

 

Inloggen
Share
Tweet
Share