Collecties – Stadsarchief Delft

Collecties

Stadsarchief Delft bewaart meer dan 750 jaar stadsgeschiedenis. In totaal gaat het om ca. 5 kilometer materiaal, dat onderverdeeld is in drie hoofdcollecties: de collectie archieven, de collectie Beeld en Geluid en de Bibliotheek.

Archieven

Stadsarchief Delft bewaart de archieven van de gemeente Delft en de partnergemeenten Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk. Deze archieven zijn zowel afkomstig van de overheid zelf als van particulieren (families of personen) en organisaties (bijv. verenigingen, bedrijven en kerken) uit deze gemeenten. 
Lees verder: https://www.stadsarchiefdelft.nl/collecties/archieven/

Bouwarchieven

Bouwtekeningen kunt u inzien op de studiezaal van Stadsarchief Delft van dinsdag t/m donderdag tussen 9:00 – 17:00. Voor inzage van bouwtekeningen zijn vier computers beschikbaar op de studiezaal. U kunt zonder afspraak bij ons langskomen, het is mogelijk dat u even moet wachten tot er een computer beschikbaar is.

Niet van alle gebouwen in Delft zijn bouwtekeningen beschikbaar, klik op de link voor een volledige lijst van adressen waarvan bouwtekeningen ter inzage zijn: Bouwvergunningen met scan.pdf

Collectie Beeld & Geluid

Naast archieven heeft het Stadsarchief een grote collectie beeld- en geluidmateriaal van en over Delft vanaf de 16de eeuw tot nu.
Lees verder: https://www.stadsarchiefdelft.nl/collecties/beeld-geluid/

Bibliotheek

De Archiefbibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie kranten, boeken en tijdschriften die nagenoeg alles bevat wat ooit over Delft verschenen is.
Lees verder: https://www.stadsarchiefdelft.nl/collecties/bibliotheek/

 

Inloggen
Share
Tweet
Share
+1